dimarts, 9 de febrer del 2016

Eric Mestre , Marc Ballart i Aleix Fernandez.


1. Les normes Internacionals ISO :

a) garanteixen que els productes i serveis siguin segurs, fiables i de bona qualitat.
b)son eines estratègiques que redueixen els costos en minimitzar els residus i els errors i augmentar la productivitat.
c) Ajuden a les empreses a accedir a nous mercats.
d) Totes les respostes anteriors són correctes.

2. l'organisme que dicta normes a nivell internacional es :

a) ISO
b) CEN
c) AENOR

3.L'homologació es una condició que des que el punt de vista tècnic :

a) No sol ser molt exigent
b) Es molt exigent
c) No es molt exigent però es difícil aconseguir-la.


4. El control de qualitat són :

a) tots els mecanismes, accions, eines que realitzen per detectar la presència d'errors.
b) les verificacions del compliment de certes especificacions o característiques per una autoritat oficial.
c) documents que s'especifiquen les condicions de sanitat,expedits per veterinaris oficials.


5. Què estableix el conveni CITES ?

a) Una xarxa mundial del control del comerç internacional d'espècies silvestres amenaçades i dels seus productes.

b) Un document que certifiqui que es pot fer negoci amb aquest producte.

c) Estableix un seguit de països amb els que NO es pot comerciar.

6. Què significan les sigles CEXGAN

a) Comunidad economica xinesa de granjers
b) Comerç exterior ramader
c) comerç exterior gambia


7. Que es la homologació ?

a) Verificació del compliment de certes especificacions o característiques per una autoritat oficial.
b) comprovar que no es lliure d'aranzels
c) Mètode per saber quin aranzel s'aplica.

8. En el cas de no existir un certificat sanitari específic es necessari dirigir-se a :

a) Les conselleries d'Agricultura en l'exterior
b) A les oficines econòmiques i comercials
c) totes les respostes anteriors són correctes



9.Els requisits fitosanitaris per a la introducció de vegetals i productes vegetals , queden establerts per:

a) les normatives fitosanitàries vigents a les zones de destinació d'aquests productes
b) la bases de dades del Comerç Exterior Ramder del Ministeri d'agricultura.
c) l'ISO

10. Per què és necessari el permís d'importació CITES ?

a) Per importar en la unió Europea espècimens d'espècies incloses en els annexos A o B del reglament de la CE,
b) Per exportar en la unió Europea espècimens d'espècies incloses en els annexos A o B del reglament de la CE,
c) Per importar o exportar en la unió Europea especiments d'especies incloses en els annexos


11. En quin any es va adherir a Espanya el conveni CITES

a)  1975
b)  1986
c)  1994

12, Quines necessitats estableix el conveni CITES ?

a) Nomenar una o més autoritats administratives o científiques
b) Establir els punts d'introducció autoritzats per cada país part
c) Totes les respostes anteriors són correctes.


13. Quant de temps dura el termini de validesa màxim dels permisos d'importació des de la seva data d'expedició?

a) Un any.
b) tres mesos
c) sis mesos

14 El Règim de certificació:

a) s'utilitza, generalment, en els cas dels productes agrícoles
b) s'utilitza, generalment, en el cas dels productes industrials
c) s'utilitza  per tots els productes.

15, Sota quin règim, el despatx duaner de mercaderies està condicionat a la presentació d'una llicència d'Importació/Exportació , que ha de ser autoritzada per les autoritats competents dels Estats membres

a) Sota el règim d'autorització
b) Sota el règim de viglància
c) sota el règim de certificació.

16. L'aplicació dels diferents règims es fa :

a) En funció dels productes
b) En funció del país d'origen o destí
c) totes les respostes anteriors són correctes

17 a la presentació de sol·licituds s'adjuntara còpia del document :

a) CITES
b) DIEP
c) SOIVRE

18, tot producte que no compleixi les característiques mínimes per di que és correcte:

a) serà eliminat, amb la possibilitat de corregir els possibles defectes de fabricació.
b) serà eliminat, sense poder-se corregir els possibles defectes de fabricació .
c) no serà eliminat però tindrà uns costos afegits molt elevats.

19. Quin es l'únic inconvenient  de les proves de mostreig  per verificar que les característiques de la qualitat d'un producte siguin òptimes ?

a) és la despesa que comporta el control de cada producte fabricat.
b) es la sanció econòmica que s'ha de pagar en el cas que el producte no sigui òptim.
c) totes les respostes anteriors són correctes.

20 Quin temps d'antelació es recomana per sol·licitar el permís d'importació CITES ?

a) un mes
b) tres mesos
c) 15 dies











1 comentari: